2020-04-07

Vendégünk Antal Anett TV müsorvezetö

Interjú Antal Anettel

A Péterkei Produktív Palánták projekt keretében január 23-án Pétervásárán járt Antal Anett, az egri Városi TV szerkesztő-riportere, és az Agria Park rendezvényinek állandó műsorvezetője. Az év elejétől a Média Eger Nonprofit Kft ügyvezetői posztját is betöltő ismert médiaszemélyiség először egy pályaorientációs előadás és bemutató keretében a Tamási Áron általános iskolában 7.-8. osztályos tanulókkal találkozott, és rövid filmbemutatókkal színesített előadás és beszélgetés keretében ismertette meg a hallgatóságot a televíziós munka szépségeivel, érdekességeivel, és a média világával.

Délután a Riportmanók kreatív kör foglalkozásán a Pétervásárai Közösségi Televízió helyi stúdiójában a foglalkozás sorozat tagjaival találkozott. Itt először Nagy Krisztina és Kovács Kinga kis riportmanó stúdióbeszélgetés keretében TV interjút készített vele, melyet a többi csoporttag örökített meg kamerákkal.

Az interjú után mintegy másfél órát beszélgetett a Riportmanók és az Ifjonc Filmrendezők szakkörének érdeklődő tagjaival, mesélve saját pályájáról, a televízió belsö működéséről, nyilvános fellépéseiről, és számos hasznos tanácsot adott a TV és a média világa iránt érdeklődő tanoncoknak. A Szántó László által vezetett beszélgetés közben szóba került a beszédgyakorlás, szövegolvasás, szép kiejtés fontossága, és az öltözködés, megjelenés, biztos kiállás szerepe, illetve – az iskolai előadásban érintetthez hasonlóan – a pályára készülők továbbtanulási lehetőségei is. Antal Anett többször is hangsúlyozta, hogy ezen a pályán az egyik legfontosabb tulajdonság a munka és az emberek iránti tisztelet és alázat, mert csak annak nyílnak meg az interjúalanyok, aki tisztelettel közeledik hozzájuk. Természetesen vicces történetek, és emlékezetes bakik is említésre kerültek. A foglalkozáson résztvevők kellemes hangulatban töltötték el ezt a délutánt, a riporternő pedig Szabó József tanár úr két saját könyvével távozott a látogatásról.