2020-10-27

4/A – 4/B Klösz György Fotókör

Foglalkozás vezető: Eged János

Oktató: Boros Csaba

Fotkr elmleti ra

A „Péterkei Produktív Palánták” nevű projekt egyik foglalkozás sorozata (továbbiakban szakkör) a”Klösz György Fotókör”, Ide általános iskolás fiúk és lányok járnak.

A szakkör célja, hogy a digitális fotózás minden területét megismerjék a gyerekek és megszeressék ezt a technikát. A foglalkozásokon az alapoktól eljutunk oda, hogy a foglalkozássorozat végén bemutatják saját műveiket.

A tematika szerint meg kell ismerniük a régi fotózási technikát, hiszen a digitális fotózás is erre épül. Megismerkednek digitális fotózás lényegével és gyakorlatban is alkalmazzák.

A gyerekek a fényképezés területeit elméletben és gyakorlatban is megismerik. Készítenek képeket épületekről, építményekről, utcákról, terekről szép tájakról. Megtanulják a növények, állatok fotózását. Készítenek képeket személyekről, megtanulják a portréfotózást, az emlékképek helyes elkészítését.

A fotózáson kívül gyakorolják a képek javítását, retusálását. A készített és a meglévő képek számítógépes archiválását. Az általuk gyűjtött régi fényképek digitalizálásával összeállítanak egy CD-t a település és környéke múltjáról.

A szakkör keretén belül tervezünk kirándulásokat is. Természetes, hogy a tájképek készítése során kirándulni fogunk, de tervezünk egy fotókiállítás megtekintését Egerben.

A foglalkozássorozat végén bemutatjuk, hogy a pár hónap alatt hová jutottunk el. Tervezünk vetélkedőt, valamint zárásképpen egy kiállítást a szakkör munkájában rész vevő gyerekek munkáiból.

Ez a szakköri munka első ütemben 2013 júniusáig tart, (mely a 2013/14-es tanévben új résztvevőkkel folytatódik), minden héten egy alkalommal lesz foglalkozás. A foglalkozásvetetők reménye szerint megszerettetjük velük a fotózást és a továbbiakban alkalmazni is fogják a megszerzett ismereteket.

Eged János és Boros Csaba – foglalkozásvezetők

 

2013/14-es tanévben foglalkozás vezető és oktató: VARGA MILÁN