2020-10-27

7/B Aranytoll Újságírók Köre

Foglalkozás sorozat vezető: Pádár Zsófia

A kreatív kör formájában működő – ún. „workshopokban” – az írásbeliség kialakulásának folyamatát ismerik meg a diákok elsőként, majd a nyomtatott és elektronikus média fogalma és rövid története lesz a foglalkozások témája. Az órákon a hírközlés folyamatára, az elektronikus média sajátosságaira kitérve a riporteri, újságírói munka módszereit, etikai szabályait tanuljuk meg a gyerekekkel.

A foglalkozások alkalmával a diákok megtanulják az hírek, információk, tudósítások készítésének fortélyait – a honlap készítés szabályainak betartása mellett. Az internetes felületek tanulmányozása éppúgy részét képezik az óráknak, mint egy saját portál létrehozása és annak gondozása.

A kreatív szakkör céljai: a tanulók – tanári segítséggel – közösen létrehoznak egy saját internetes webhelyet, (iskolai honlapot, illetve annak aloldalát) amelyet saját szerkesztésű anyagokkal, letölthető tartalommal, helyi hírekkel és információkkal töltenek meg, tudósítva a projekt eseményeiről, a többi szakkör munkájáról is, és emellett írásaikkal, cikkeikkel színesítsék a közös projekt honlapot is.

A foglalkozást 2013 áprilisától Pádár Zsófia helyett SIMON LÁSZLÓ, a Tamási Áron Általános Iskola tanára vezeti.

Az elkészült webes  iskolai újság megtekinthető ide kattintva:

 

 

A foglalkozás sorozat a 2013/14-es tanévben oktató és kellő számú jelentkező hiányában nem indul.