2020-04-07

Éles bevetésen a Produktív Palánták

Farsangi munka közben

Élesben gyakorolták eddig tanult ismereteiket a Produktív Palánták két szakkörének tagjai.

A Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 2014. február 13-14-15-én megrendezett három napos farsangi ünnepségén a Klösz György Fotókör és a Riportmanók foglakozás sorozatok tagjai, mint a helyi média képviselői vettek részt. Feladatuk volt az események megörökítése, dokumentálása. A kis Palánták örömmel, nagy lelkesedéssel, és büszkén végezték munkájukat, hiszen iskolatársaik, barátaik és tanáraik körében is megmutathatták, mivel foglalkoznak ezeken a szakkörökön.

A Riportmanók videokameráikkal nemcsak megörökítették a farsangi jelmezes fellépőket, és műsoraikat, valamint a bálok egyéb eseményeit, hanem interjúkat, riportokat is készítettek a szereplőkkel. Tevékenységüket Szántó László foglalkozásvezető irányította. A több kamerával, más-más nézőpontból készített felvételeket a következő foglalkozásokon értékelik, vágják és szerkesztik, majd Farsangi híradó néven be is mutatják a projekthonlapon.

A Fotókör tagjai is a fellépésekről és többi eseményről készítettek számtalan képet, gyakorolva a rendezvényfotózás nem mindennapi és egyáltalán nem könnyű szakmai trükkjeit. Feladatukat Varga Milán foglalkozásvezető gyakorlati útmutatásai alapján és személyes irányításával végezték. A rendezvényeken készített fényképeket a következő foglalkozáson történő szakmai megbeszélés és kiértékelés követi, majd válogatás után a legjobbak a projekthonlapon is megtekinthetők lesznek. Néhány kiválóan sikerült kép esetleg a júniusban megrendezésre kerülő záró kiállításon is feltűnhet majd.

 

Gerhát Gábor

projektmenedzser – szakmai vezető